Hindbærtærte er en af de bedste sommerkager du kan bage 😀
Har du mange hindbær? Så kan du bruge dem i en lækker tærte. Tærten smager fantastisk og det ser så fint og indbydende ud, når de mange hindbær står pænt ovenpå kagen. Jeg serverer min hindbærtærte med en blanding af fløde og cremefraiche til (se opskriften).
Af andre sommerkager med bær kan også lave en sommerdrøm eller en luksus version af jordbærtærten.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Hindbærtærte
Ingredienser
Mørdej
- 150 gram hvedemel
- 1 spsk sukker
- 100 gram koldt smør
- ½ æg
Mazarinfyld
- 200 gram marcipan
- 100 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 æg
- 50 gram hvedemel
Øverst
- 200 gram friske hindbær
- 1 tsk perlesukker
Fløde/fraiche til servering
- 2 dl fløde
- 2 spsk flormelis
- 2 spsk creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel og sukker.Skær koldt smør i små tern.Pisk ægget.
- Smulder smørret ind i mel- og sukkerblandingen.Tilsæt halvdelen af ægget.Saml dejen – den skal ikke æltes, blot samles.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord.Rul dejen med en kagerulle.Placer dejen i en tærteform Ø26.Prik dejen med en gaffel.
- Sæt den igen i køleskabet i 30 minutter.
Mazarinfyld
- Riv marcipanen (det gøres lettest hvis den er frossen).Bland den med sukker og blødt smør.Pisk det sammen.
- Tilsæt 1 æg.Pisk igen.
- Tilsæt melet.Pisk til du har en ens ensartet mazarinmasse.
- Fordel mazarinmassen over mørdejen.
Øverst
- Placer hindbærrene pænt ovenpå mazarinen. Drys med perlesukker.
- Bag tærten ved 180° over/under varme i 30 minutter.
Fløde/fraiche til servering
- Pisk fløde og flormelis til det har en cremet konsistens.
- Tilsæt creme fraiche og citronsaft.Pisk det hurtigt sammen.
- Server din hindbærtærte med fløde/fraichen ved siden af.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar