Hummus er en fantastisk dip. Den er lavet på kikærter og får smag af tahin, hvidløg, spiskommen og citron. Det er en nem og billig dip at lave, da man får en stor portion ud af en enkelt dåse kikærter. Der er altid til flere dage herhjemme.
Hummus er godt som dip til grøntsagsstave, til pølsetapas og ost, som “smør” på dit rugbrød – og sikkert også til mange andre ting..
Hvordan en hummus helt præcis skal smage, er en smagssag. Derfor bør du bruge opskriften som vejledende og selv finjustere smagen. Herunder får du opskriften på den hummus, som mine smagsløg craver!
Af andre gode dip, kan du også prøve min chilihummus og en haydari.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Hummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter, drænede
- 3 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk tahin
- 2 tsk spidskommen
- ½ tsk peber
- evt. lidt salt se noter
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blendes sammen. Gem væden fra kikærterne – den kan du bruge til at justere konsistensen af din hummus.
Noter
- Nogle tahin er med salt og andre er uden. Hvis du bruger en saltet tahin, er det ikke nødvendigt at tilføje ekstra. Hvis din tahin er uden salt, kan du tilsætte en lille teskefuld.
- Drys eventuelt med lidt paprika for synsskyld.
- Opbevares på køl
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar