
Hummus er en fantastisk dip. Den er lavet på kikærter og får smag af tahin, hvidløg, spiskommen og citron. Det er en nem og billig dip at lave, da man får en stor portion ud af en enkelt dåse kikærter. Der er altid til flere dage herhjemme.
Hummus er godt som dip til grøntsagsstave, til pølsetapas og ost, som “smør” på dit rugbrød – og sikkert også til mange andre ting..
Hvordan en hummus helt præcis skal smage, er en smagssag. Derfor bør du bruge opskriften som vejledende og selv finjustere smagen. Herunder får du opskriften på den hummus, som mine smagsløg craver!
Af andre gode dip, kan du også prøve min chilihummus og en haydari.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Hummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter, drænede
- 3 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk tahin
- 2 tsk spidskommen
- ½ tsk peber
- evt. lidt salt se noter
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blendes sammen. Gem væden fra kikærterne – den kan du bruge til at justere konsistensen af din hummus.
Noter
- Nogle tahin er med salt og andre er uden. Hvis du bruger en saltet tahin, er det ikke nødvendigt at tilføje ekstra. Hvis din tahin er uden salt, kan du tilsætte en lille teskefuld.
- Drys eventuelt med lidt paprika for synsskyld.
- Opbevares på køl
Skriv et svar