MUUMS! Det her, det er min favorit julesmåkage.. Den har jeg godt nok ønsket ved min mor mange år i træk! Meeen når nu ikke man længere er en hjemmeboende teenager, er det nok på tide selv at komme i gang.
Karamelsmåkager er for mig den bedste julesmåkage – ikke at den har ret meget med jul at gøre, men helt ærligt, hvor mange født efter 1970 laver småkager resten af året…? Jeg er lige et par dage over 30 år, og jeg har aldrig bagt en småkage fra januar-november.. Cookies ja tak, småkager not so much. Så derfor hører de her fantastiske karamelsmåkager sig julen til herhjemme.
Vi har nogle bestemte småkager vi laver hvert år til jul
- Min mands favorit er kokossnitter med romglasur
- Jeg elsker karamelsmåkager
- Vi er desuden begge enige om at citronsmåkager er kommet for at blive
- Børnene er begge glade for både lyse pebernødder og julemandens knapper
- Jeg selv er mere til de brune pebernødder
- Derudover skal der bare Rice Krispies konfekt på bordet – ellers kan det ikke blive rigtig jul 🙂 Ja og sådan har Niels det altså med træstammen med nougat og pistacie
Mon i andre også har en ligeså besværlig familie? 😀 Ej, pjat.. Jeg elsker det!
God fornøjelse med opskriften og glædelig jul.
Karamelsmåkager
Ingredienser
- 100 gram smør
- 90 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 spsk lys sirup
- 100 gram hvedemel
- 50 gram mandelmel
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Pisk blødt smør, sukker, vaniljesukker og sirup sammen til en luftig masse.
- Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen.Tilsæt det i sukkermassen og rør det hele godt sammen.
- Del dejen i 4 og rul ud i stænger.Placer hver stang på bagepladen og tryk dem fladere med en gaffel.
- Bag karamelsnitterne i midten af ovnen ved 175° i 10-12 minutter.
- Skær småkagerne i mindre snitter mens kagerne stadig er varme.
- Lad dem afkøle på en rist.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar