
MUUMS! Det her, det er min favorit julesmåkage.. Den har jeg godt nok ønsket ved min mor mange år i træk! Meeen når nu ikke man længere er en hjemmeboende teenager, er det nok på tide selv at komme i gang.
Karamelsmåkager er for mig den bedste julesmåkage – ikke at den har ret meget med jul at gøre, men helt ærligt, hvor mange født efter 1970 laver småkager resten af året…? Jeg er lige et par dage over 30 år, og jeg har aldrig bagt en småkage fra januar-november.. Cookies ja tak, småkager not so much. Så derfor hører de her fantastiske karamelsmåkager sig julen til herhjemme.
Vi har nogle bestemte småkager vi laver hvert år til jul
- Min mands favorit er kokossnitter med romglasur
- Jeg elsker karamelsmåkager
- Vi er desuden begge enige om at citronsmåkager er kommet for at blive
- Børnene er begge glade for både lyse pebernødder og julemandens knapper
- Jeg selv er mere til de brune pebernødder
- Derudover skal der bare Rice Krispies konfekt på bordet – ellers kan det ikke blive rigtig jul 🙂 Ja og sådan har Niels det altså med træstammen med nougat og pistacie
Mon i andre også har en ligeså besværlig familie? 😀 Ej, pjat.. Jeg elsker det!
God fornøjelse med opskriften og glædelig jul.
[wptb id=5703]Karamelsmåkager
Ingredients
- 100 gram smør
- 90 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 spsk lys sirup
- 100 gram hvedemel
- 50 gram mandelmel
- 1 tsk bagepulver
Instructions
- Pisk blødt smør, sukker, vaniljesukker og sirup sammen til en luftig masse.
- Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen.Tilsæt det i sukkermassen og rør det hele godt sammen.
- Del dejen i 4 og rul ud i stænger.Placer hver stang på bagepladen og tryk dem fladere med en gaffel.
- Bag karamelsnitterne i midten af ovnen ved 175° i 10-12 minutter.
- Skær småkagerne i mindre snitter mens kagerne stadig er varme.
- Lad dem afkøle på en rist.
Skriv et svar