Kartoffelboller er til dig, der elsker lyse, bløde boller, med en let-sej skorpe, der holder sig lækre i flere dage.
Jeg lavede ofte kartoffelboller for år tilbage. Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg nogensinde kunne glemme, hvor fantastisk en bolle det er! Det er virkelig nogle lækre boller.
Jeg synes ofte at boller med grøntsager holder sig saftige i længere tid, så det er der i en del af mine opskrifter. Prøv også mine spinatboller, rødbedeboller og gulerodsboller. Alle slags holder sig lækre i flere dage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kartoffelboller
Ingredienser
- 5 dl vand
- 25 gram gær
- 2 tsk sukker
- 1 æg
- 2 spsk olie
- 4 kartofler, kogt og most ca 360 gram
- 2 dl havregryn
- 600 gram hvedemel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt sukker, æg, olie, kartofler og havregryn.Rør det let sammen med skeen.
- Tilsæt mel og salt.
- Rør dejen sammen på en røremaskine.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- Sæt bollerne på bageplade ved hjælp af 2 spiseskeer.Dyp skeerne i vand, og placer 9 klumper dej på 2 bageplader.
- Lad brødene efterhæve imens du varmer ovnen op.
- Bag bollerne ved 220° varmluft i 15 minuttet.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Birthe Rasmussen
Det ser dejligt ud – jeg glæder mig til at følge dig❤️
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Birthe
Mange tak – du er mere end velkommen!
Vh Jeanette