Rødbedeboller er super fine, og de har en lækker konsistens. De er bagt med havreklid, hytteost og chiafrø, så de indeholder en masse gode sager.
Jeg vil lige skynde mig at sige: De her rødbedeboller smager IKKE af rødbeder, men rødbederne giver farve, vitaminer og saftighed til brødet. Dét her, er en super lækker bolle, der holder sig frisk i flere dage.
Vi kalder dem røde boller herhjemme, for så spiser alle mand af dem med velbehag 😉
Prøv også mine spinatboller, de holder sig ligeledes friske i flere dage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Rødbedeboller med havreklid
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 50 gram gær
- 1 spsk honning
- 300 gram revet rødbede
- 250 gram hytteost
- 200 gram havreklid
- 50 gram fuldkornshvedemel
- 650 gram hvedemel
- 20 gram chiafrø
- 1 tsk salt
- mælk til pensling
Sådan gør du
- Oplæs gær i lunkent vand.Tilsæt honning.
- Skræl rødbeden og riv den på et rivejern.
- Tilsæt rødbede og hytteost til gær-blandingen og rør rundt i det.
- Tilsæt havreklid, fuldkornshvede og hvedemel.Tilsæt herefter chiafrø og salt.
- Ælt det hele på maskine i 10 minutter.
- Stil dejen til hævning med film over på køkkenbordet i 1 time.
- Sæt dejen på en bageplade med 2 skeer.
- Lad dejen efterhæve i 20 minutter.
- Pensl bollerne med mælk.
- Bages ved 230° i 15 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar