
Kylling- og broccolitærte smager fantastisk.
Jeg synes altid det er et hit at servere en tærte. Det er nemt gæstemad, fordi den kan gøres klar i god tid. Det er desuden er en af de retter, man kan servere både til brunch, frokost og aftensmad.
Jeg serverer gerne min kylling- og broccolitærte med en god salat til. Du kan finde inspiration til salater her.
Jeg har afprøvet et hav af tærtebunde – både købeblandinger, ferske bunde og lav-selv-bunde. Jeg har ofte oplevet at de bliver bløde og halvvejs ubagte. Med denne opskrift, har jeg endnu ikke “fejlet”, det lykkes for mig at lave en lækker og grov bund hver gang!
Jeg har 3 favoritopskrifter når det kommer til fyld i en tærte. Denne her med kylling er en af dem, derudover også den klassiske med skinke og porrer, og denne med med laks og spinat 🙂
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Kylling- og broccolitærte
Ingredienser
Tærtebund
- 120 gram hvedemel
- 80 gram grahamsmel
- ¼ tsk fint salt
- 75 gram blødt smør
- 1 dl creme fraiche
Tærtefyld
- 150 gram stegt kyllingkød
- 1 tomat
- ½ rødløg
- ½ broccoli, ca 100 gram.
- 250 gram hytteost
- 2 æg
- 75 gram revet ost
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til dejen blandes sammen. Ælt det godt. Når dejen er så nogenlunde samlet, kan du med fordel ælte den helt igennem på bordet.
- Lad dejen hvile i minimum 30 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud, placer den i tærteformen, og prik dejen med en gaffel.
- Skær kylling, tomat, rødløg pg broccoli i passende størrelser. Fordel over tærtebunden.
- Bland hytteost og æg godt sammen, og hæld massen over tærten.
- Tærten bages først i 20 minutter ved 200°, herefter drysses osten over og tærten bages yderligere 10 minutter.
Skriv et svar