Laksetærte med spinat – velkommen til opskriften på en af mine livretter!
Vi elsker tærte herhjemme. Fyldet kan let varieres og alle ingredienserne kan laves i forvejen, så det “bare” er at smække tærten sammen i sidste øjeblik og smide den i ovnen. Herhjemme er det oftest mig, der tager børnene med til fritidsaktiviteter, og når manden så er hjemme, og skal have aftensmaden på bordet til vi kommer hjem, ja så skal det altså helst være en ret, der bare kan sættes i ovnen, så han ikke skal koncentrere sig om andet end at dække bord… Mon jeg er den eneste, der har så håbløs en køkken-mand? 😉
Udover at laksetærte med spinat er perfekt aftensmad de dage det skal være let, så er det også en mega lækker frokostret. Tærte serveres her i huset gerne sammen med et fad gnavegrønt og en let salat.
…Denne laksetærte med spinat har jeg haft serveret for min mødregruppe, og de var så vilde med den, og der faktisk røg 1/2 tæret pr mand – godt jeg havde lavet rigeligt med mad! 😀
Prøv også denne tærte med skinke og porrer, eller mine små minitærter der er perfekte til en madpakke.
Laksetærte
Ingredienser
Grov tærtebund
- 120 gram hvedemel
- 80 gram grahamsmel
- ¼ tsk fint salt
- 75 gram blødt smør
- 1 dl creme fraiche
Laksefyld
- 2 laksefileter
- 100 gram helbladet spinat
- 250 gram hytteost
- 2 æg
- 2 tsk muskatnød
- ¼ tsk salt
- 75 gram revet mozzarella
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til dejen blandes sammen. Ælt det godt.
- Lad dejen hvile minimum 30 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud, placer den i tærteformen og prik bunden med en gaffel.
- Skær laksefiletterne i små stykker og fordel dem over bunden.
- Forbag tærtebunden med laksestykkerne i 7 minutter ved 200° alm. ovn.
- Fordel den optøede spinat på tærten.
- Pisk hytteost, æg, muskatnød og salt. Hæld blandingen over tærtefyldet.
- Sæt tærten tilbage i ovnen. Bag den i 15 minutter, hvorefter du evt. kan putte lidt ost over og bage yderligere i ca 10 minutter (indtil osten er gylden).
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar