De her lækre pølsehorn er bløde, luftige og helt perfekte! De er fantastiske og holder sig fint bløde til næste dag. Selv efter en tur i fryseren, er de her pølsehorn stadig ligeså gode.
Jeg har lavet mange forskellige slags pølsehorn, og her kan det være svært at finde lige netop dén opskrift, man gerne vil lave igen og igen og igen. Der er også mange præferencer, når det kommer til pølsehorn: Skal dejen være snoet omkring pølsen, eller skal dejen rulles og trilles omkring den? Skal man kunne se pølsen, eller skal den være pakket ind? Skal de være med eller uden sesam? Heldigvis kan du lave de her ligesom du foretrækker, for dejen er nemlig meget nem at arbejde med.
Jeg elsker at have pølsehorn klar i fryseren, for så er der altid noget man kan tage med på udflugt. Mine børn har ikke madpakke med til hverdag, så for dem, er en spændende madpakke, en stor del af at tage på udflugt.
Udover de her lækre pølsehorn, kan du også her på siden finde en variant med grove pølsehorn. De er også rigtig gode.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Lækre pølsehorn
Ingredienser
- 150 gram bagemargarine
- 1 dl mælk
- 2 dl yoghurt natural
- 25 gram gær
- 2 tsk sukker
- 500 gram manitobamel eller andet godt hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 æg til pensling
- 16 stykker pølse
Sådan gør du
- Smelt margarinen og køl den ned igen ved at tilsætte mælk og yoghurt.
- Når temperaturen er "lillefingervarm", skal du opløse gær og sukker heri.
- Tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen til den har samlet sig og er glat at se på.
- Lad den hæve i 45 minutter.
- Del dejen i to og rul hver klump ud til en cirkel.Med en kniv deler du hver cirkel i 8 stykker.Placer et stykke pølse hvor dejen er bredest, og tril den ind mod midten, så dejen er rullet omkring pølsen.Placer hvert pølsehorn på en bageplade med bagepapir – gerne med samlingen nedad.
- Lad pølsehornene efterhæve i 45 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg.
- Bag pølsehornene i midten af ovnen ved 220° over/under varme i 10 minutter. De er færdige, når de har en gylden farve.
Skriv et svar