
Lemoncurd er en lækker citroncreme, som kan bruges både som fyld i kager og som smørepålæg ovenpå brød. Det smager både syrligt og sødt på en gang, og det har en lækker cremet konsistens.
Lemoncurd er kendt fra det engelske køkken, hvor man ofte bruger det i kager og til nybagte scones. Jeg har her på siden også en opskrift på citrontærte med marengs, hvor denne opskrift på lemoncurd indgår.
Der bruges blandt andet lemoncud i denne opskrift på citrontærte med marengs.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Lemoncurd
Equipment
- 100 gram sukker
- 2 øko citroner
- 2 æg, m/l
- 20 gram smør
Sådan gør du
- Afmål sukker i en lille gryde.
- Tilsæt revet citronskal fra 1 citron.
- Pres saften fra 2 citroner og si den ned i gryden (hermed undgår du kerner og pulp).
- Pisk to æg og si også dem ned i gryden (hermed undgår du strengene fra æggene).
- Opvarm massen ved svag-medium varme, og rør rundt i det med en dejskraber.
- Når du kan mærke at sukkeret er opløst, tilsætter du smørret.
- Når smørret er smeltet i citronmassen, vil det efter kort tid begynde at tykne.
- Tag det af blusset og hæld din lemoncurd over i et henkogningsglas.
- Lad det køle af og opbevar det på køl.
Skriv et svar