
Pølsehorn med hytteost smager helt som almindelige pølsehorn. Jeg bruger ofte hytteost i mit brød, fordi det er med til at gøre brødet dejlig blød og svampet. Hytteost smager ikke af noget, og det er med til at holde pølsehornene friske i længere tid. I mine pølsehorn med hytteost har jeg valgt at blende hytteosten, så den ikke kan ses i dejen.
Du kan også her på siden finde en helt almindelig opskrift på lyse pølsehorn, en med fuldkornsmel og nogle lækre hapsere med butterdej.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Pølsehorn med hytteost
Ingredienser
- 150 gram bagemargarine
- 1 dl mælk
- 250 gram hytteost
- 25 gram gær
- 2 tsk sukker
- 100 gram hvid fuldkornshvedemel
- 400 gram manitobamel
- 1 tsk salt
- 2 æg 1 til dejen og 1 til pensling
- 24 stykker pølse*
Sådan gør du
- Smelt margarinen og køl den ned igen ved at tilsætte mælk og hytteost.Blend det med en stavblender.
- Når temperaturen er "lillefingervarm", skal du opløse gær og sukker heri.
- Tilsæt 1 æg, mel og salt.
- Ælt dejen til den har samlet sig og udviklet glutennetværk. Det tager 5-10 minutter på maskine.
- Lad dejen hæve i 45 minutter.
- Del dejen i tre og rul hver klump ud til en cirkel.Med en kniv deler du hver cirkel i 8 stykker.Placer et stykke pølse hvor dejen er bredest, og tril den ind mod midten, så dejen er rullet omkring pølsen.Placer hvert pølsehorn på en bageplade med bagepapir – gerne med samlingen nedad.
- Lad pølsehornene efterhæve i 45 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg.
- Bag pølsehornene i midten af ovnen ved 200° over/under varme i 12 minutter. De er færdige, når de har en gylden farve.
Skriv et svar