Porrefad er porrer bagt ind i fars – nogle vil måske påstå at det er den dovne version af farserede porrer, og her vil jeg ikke modargumentere… Dog er mit porrefad lavet med oksekød.
Jeg stod den anden dag med et bundt porrer i hånden og tænke på hvad jeg skulle bruge dem til. Man kan altid bruge dem i en lækker klassisk tærte eller en kartoffelsuppe. Men lysten var til farsbrød, så deraf opstod min opskrift på porrefad. Vi har selv fået det mange gange efterhånden, for farsbrød er simpelthen så nemt at lave. Du kan også prøve dette græske farsbrød.
Her er mit bud på et lækkert porrefad. Det er en mere smagsfuld og lettere-at-lave udgave af farserede porrer.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Porrefad
Ingredienser
- 2 porrer
- 500 gram hakket oksekød
- 1 æg
- ½ rødløg
- 1 fed hvidløg
- 60 gram smøreost Jeg har brugt en med hvidløg
- 1 dl fuldkornshvedemel
- ½ dl rasp
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 tsk paprika
- chilikrydderi, salt, peber og parmesan til toppen
Sådan gør du
- Rens porrerne og skær dem i passende størrelser.Kog dem i 5 minutter i letsaltet vand.
- Snit rødløg og hvidløg fint. Bland det i farsen sammen med alle de andre ingredienser. Saml det hele til en ens masse.
- Placer halvdelen af farsen i bunden af fadet, og tryk det op langs siderne.Læg porrerne ned ovenpå farsen.Fordel resten af farsen over porrerne, og pres det godt ned i mellem dem.
- Drys toppen med de krydderier du godt kan lide – jeg har brugt salt, peber og chili.
- Bag i ovnen ved 200° i 40 minutter. Drys med parmesan og server.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar