
Havregrynskugler er en vaskeægte juleklassiker i mange danske hjem. Det er en af de “julekager” som børn kan være med til at lave, og så er det den slags “dej” som man godt må stå og spise lidt af undervejs.
Jeg har puttet kirsebærsauce i mine havregrynskugler, da jeg ikke bryder mig om den helt tørre konsistens. Dette kan blot udelades hvis du ønsker den helt klassiske version. Jeg blander også bærrene med i, de kvases idet man ælter dejen sammen, så der er altså ikke store bær / klumper i det færdige resultat.
Af andre julekager der er gode at lave sammen med børn, kan jeg anbefale
- Peberkager til udstik
- Julemandensknapper
- Pebernødder – lyse eller brune
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Havregrynskugler med kirsebærsauce
Ingredienser
- 225 gram havregryn
- 140 gram flormelis
- 30 gram usødet bagekakao
- 100 gram blødt smør
- 2 spsk kaffe eller appelsinjuice
- ½ dl kirsebærsauce
- 2 dl kokosmel se alternativer under noter
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen (med undtagelse af koksmel).Ælt det godt med håndkraft.
- Hæld kokosmelet op i en anden skål.
- Tril kugler af massen og læg 4-6 kugler af gangen ned i kokosmelet. Ryst skålen så kokosmelet fordeles på havregrynskuglerne.
- De færdige havregrynskugler opbevares på køl.
Noter
- Kokosmel
- Flormelis
- Fint hakkede mandler
- Knust frysetørret hindbær
- Kakaopulver
Skriv et svar