Rødbedesalat er en skøn efterårssalat med bagte rødbeder. Den er mild i smagen og passer dermed godt til de fleste klassiske retter. Prøv eksempelvis at servere den som tilbehør til frikadeller og medister – den vil give et frisk pust til de ellers traditionelle danske retter.
Min rødbedesalat består desuden af grønkål, syrlige æbler og fetaost. De froskellige smage komplimenterer hinanden rigtig godt.
Jeg har flere dejlige efterårssalater her på siden. Prøv også min spidskålssalat og gulerodssalaten.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Rødbedesalat
Ingredienser
Rødbedesalat
- 300 gram rødbeder
- 75 gram grønkål
- ½ syrligt æble
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk soya
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk honning
- 1 tsk citronsaft
- 20 gram pinjekerner
- 50 gram feta
Sådan gør du
- Skræl rødbederne, halvver dem på langs og skær stykker af 0,5 cm tykkelse.Placer rødbederne i et ovnfast fad.Hæld 1 spsk olivenolie, 1 tsk soya og 1 tsk rosmarin over rødbederne og bag dem i midten af ovnen ved 200° over/undervarme i 20 minutter.
- Rengør grønkålen og riv den i mindre blade.Smelt 1 tsk honning og rør den sammen med 1 spsk olivenolie og 1 tsk citronsaft.Hæld dressingen over grønkålen og masser det ind i. Efter kort tid vil grønkålen blive blød.Fordel grønkålen på et fad.
- Ovenpå grønkålen anrettes de bagte rødbeder.
- Snit æblet og fordel også det over salaten sammen med feta.
- Rist pinjekernerne på en tør pande og fordel dem øverst på salaten.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar