
Rødbedesalat er en skøn efterårssalat med bagte rødbeder. Den er mild i smagen og passer dermed godt til de fleste klassiske retter. Prøv eksempelvis at servere den som tilbehør til frikadeller og medister – den vil give et frisk pust til de ellers traditionelle danske retter.
Min rødbedesalat består desuden af grønkål, syrlige æbler og fetaost. De froskellige smage komplimenterer hinanden rigtig godt.
Jeg har flere dejlige efterårssalater her på siden. Prøv også min spidskålssalat og gulerodssalaten.

Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Rødbedesalat
Ingredienser
Rødbedesalat
- 300 gram rødbeder
- 75 gram grønkål
- ½ syrligt æble
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk soya
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk honning
- 1 tsk citronsaft
- 20 gram pinjekerner
- 50 gram feta
Sådan gør du
- Skræl rødbederne, halvver dem på langs og skær stykker af 0,5 cm tykkelse.Placer rødbederne i et ovnfast fad.Hæld 1 spsk olivenolie, 1 tsk soya og 1 tsk rosmarin over rødbederne og bag dem i midten af ovnen ved 200° over/undervarme i 20 minutter.
- Rengør grønkålen og riv den i mindre blade.Smelt 1 tsk honning og rør den sammen med 1 spsk olivenolie og 1 tsk citronsaft.Hæld dressingen over grønkålen og masser det ind i. Efter kort tid vil grønkålen blive blød.Fordel grønkålen på et fad.
- Ovenpå grønkålen anrettes de bagte rødbeder.
- Snit æblet og fordel også det over salaten sammen med feta.
- Rist pinjekernerne på en tør pande og fordel dem øverst på salaten.
Skriv et svar