
Semidried tomater er en skøn lille ting at servere til maden. Det egner sig godt til alt fra en grillet kotelet, til tapas, på pizza og i retter som lasagne. De langtidsbagte tomater bliver lavet med en masse krydderier. Det er en ekstra smagsgiver, som kan pifte lidt af hvert op.
Tomaterne kan holde sig i op til 1 måned på køl, hvis de er dækket af olie. Det er vigtigt at du kun bruger helt rene redskaber, når du skal fiske en tomat op af glasset.
Er du vild med tilbehør som semidried tomater? Så kan du også give dig i kast med syltede rødløg.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Semidried tomater
Ingredienser
- ½ kg cherry mix tomater
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed presset hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- rapsolie
Sådan gør du
- Krydderierne blandes og røres sammen med olien.
- Skyl og halver tomaterne.
- Vend alle tomaterne forsigtigt rundt i krydderimassen.
- Fordel tomaterne på et stykke bagepapir.
- Bages ved 90° i 3 timer.
- Opbevar tomaterne i et tætsluttende glas.Dæk dem med rapsolie for at forlænge holdbarheden i op til en måned.
Noter
- Bruchettabrød: Tag et skive brød og dyp den ene side i olien, drys med lidt salt og bag brødet med oliesiden opad. Bages ved 200 grader i 8 minutter.
- Croutoner: Skær et brød i mindre tern, vend dem i lidt olie og bag ved 200 grader i ca 12 minutter. Find en opskrift på croutoner her på siden.
- Brug som dressing på en pastasalat.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar