
Semidried tomater er en skøn lille ting at servere til maden. Det egner sig godt til alt fra en grillet kotelet, til tapas, på pizza og i retter som lasagne. De langtidsbagte tomater bliver lavet med en masse krydderier. Det er en ekstra smagsgiver, som kan pifte lidt af hvert op.
Tomaterne kan holde sig i op til 1 måned på køl, hvis de er dækket af olie. Det er vigtigt at du kun bruger helt rene redskaber, når du skal fiske en tomat op af glasset.
Er du vild med tilbehør som semidried tomater? Så kan du også give dig i kast med syltede rødløg.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Semidried tomater
Ingredients
- ½ kg cherry mix tomater
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed presset hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- rapsolie
Instructions
- Krydderierne blandes og røres sammen med olien.
- Skyl og halver tomaterne.
- Vend alle tomaterne forsigtigt rundt i krydderimassen.
- Fordel tomaterne på et stykke bagepapir.
- Bages ved 90° i 3 timer.
- Opbevar tomaterne i et tætsluttende glas.Dæk dem med rapsolie for at forlænge holdbarheden i op til en måned.
Notes
- Bruchettabrød: Tag et skive brød og dyp den ene side i olien, drys med lidt salt og bag brødet med oliesiden opad. Bages ved 200 grader i 8 minutter.
- Croutoner: Skær et brød i mindre tern, vend dem i lidt olie og bag ved 200 grader i ca 12 minutter. Find en opskrift på croutoner her på siden.
- Brug som dressing på en pastasalat.
Skriv et svar