Spinatbrød i bradepande er den lette og hurtige løsning – det kan bruges til at skæres ud til sandwichbrød, som brød til aftensmaden, til mexicansk aften i stedet for pandekagen (bare put fyldet ovenpå et stykke spinatbrød i stedet).
Når vi skal have dette til aftensmad, tager jeg spinaten op enten aftenen før eller om morgenen, så står det og tør op i køleskabet. Når vi kommer hjem, bruger jeg 5 minutter på at blande spinaten sammen med de øvrige ingredienser, og derefter har jeg en lille halv time til at gøre alt andet klar, mens brødet er i ovnen. Det er simpelthen så nem aftensmad 🙂
Grøntsagsbrød
Grøntsagsbrød er hurtigere og nemmere at lave end de fleste forestiller sig. Jeg bruger oftest grøntsager fra frost, af den simple årsag at det er nemmere 🙂 Hvis jeg skal bruge spinat, broccoli eller blomkål til mit grøntsagsbrød, er det bare hurtigere at vende det ud af posen, fremfor at skulle snitte og skylle. Lidt magelig må man godt være… Det fremgår af mine opskrifter om jeg har brugt frosne eller friske grøntsager.
Prøv også nogle af de følgende opskrifter
Spinatbrød (bradepande)
Ingredienser
- 200 gram hakket spinat fra frost optøet og incl væske
- 2 æg
- 2 spsk olie
- 1 dl hytteost
- 1 dl vand
- 2 dl havregryn
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Bland spinaten (og al væsken derfra) med æg, olie, hytteost og vand.Rør det let sammen med en ske.
- Tilsæt havregryn, mel og salt og rør det hele godt sammen.
- Fordel massen på et stykke bagepapir på en bradepande.Jeg glatter det ud med bagsiden af skeen.
- Bag dit spinatbrød ved 210° i 25-30 minutter.
- Skær dit brød i de størrelser du ønsker – spis med det samme eller lad det afkøle på en rist.
Noter
- Brødene opbevares ligesom almindeligt brød. Jeg har mit i en frysepose i køkkenskabet.
- Brødene er fryseegnede. Jeg pakker dem ned med mellemlægspapir i mellem, og tager en skive op efter behov.
- Jeg skærer typisk brødet op i 12 skiver.
- Kalorier: 100
- Kulhydrater: 11,75
- Fedt: 3,8
- Protein: 4,25
Toast af spinatbrød
Brug dine spinatbrød til sandwich og toast.
På billederne er der brugt 2 spinatbrød (top og bund), de er smurt med haydari og har fyld af salatblade, ost, hamburgerryg og rød peberfrugt. Simpelt, sundt og hurtigt at lave!
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Christine
Hej
Når du bager er det så alm eller med varmluft
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Christine
Det er almindelig over/under varme.
Vh Jeanette
Marlene
Skal de opbevares på køl?
Det plejer jeg godt nok… Men nu vil jeg gerne sende nogle med min datter på efterskole, hvor de ik kan være kolde… Hvor længe tror du så, de holder sig?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Marlene, jeg plejer at opbevare dem som almindeligt brød. De holder en 3-4 dage alt efter rumtemperatur ☺️
Skønt at din datter også er glad for brødene!
Dorte
Jeg har en god pose frisk spinat liggende kan jeg bruge det og kommer der så til at mangle væske?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Dorte, jeg har ikke selv afprøvet opskriften med frisk spinat, men i så fald ville jeg tilsætte lidt ekstra vand 🙂
Vh Jeanette
Litte
Meget lækre, mine fik vist for meget så de sådan lidt knækbrød agtigt, men stadig gode. Prøver næste gang bare dem lidt mindre
Jeanette fra Grøntmad.dk
Dejligt de stadig er gode 🙂
Ja de skulle ikke som sådan blive sprøde, men mere konsistens som brød.
Tak for din kommentar.
Vh Jeanette
Rikke Daneilsen
Elsker dem, det er så lækre, både med fyld og uden, samt varme og kolde 🙂 Fast inventar i mit køleskab og fryser.
Tak for det 🙂
Jeanette fra Grøntmad.dk
Tusind tak, Rikke!
Sikke en skøn tilbagemelding at få. Det er fantastisk når en opskrift også kan glæde andre 🙂
Tak for at du tog dig tiden til at skrive.
Vh Jeanette
Jane knudsen
De er meget lækre. Er det muligt at lave en udregning på kalorier??
Jeanette fra Grøntmad.dk
Mange tak for de pæne ord 🙂
Jeg har nu noteret kalorier med mere nederst i opskriften – tak for forespørgslen.
Vh Jeanette
Randi
Kan man lave dem uden æg?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Randi, jeg har ikke forsøgt mig at lave dem uden æg.
Et husmorråd er at blande 2 tsk bagepulver, 2 spsk vand og 1 spsk olie sammen – det skulle kunne erstatte æg i en opskrift som denne 🙂
Du må gerne vende tilbage hvis du afprøver det, så er jeg spændt på resultatet.
Vh Jeanette
Mette
De ser lækre ud
Er der en udregning på kcal pr. “Skive”
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Mette
Mange tak! Jeg har desværre ikke lavet en udregning på kalorier.
Vh Jeanette
Lene
Kan de fryses?
Grøntmad
Hej Lene, ja det kan de
Pia
Er det den store ovnbradepande du bruger?
Grøntmad
Hej Pia, ja det er det 🙂