
Broccoli- og spinatbrød er en lækker lille hapser, man kan tage med på farten. De kan bruges som erstatning til almindeligt brød i eksempelvis en sandwich eller toast. Jeg bruger dem oftest som eftermiddagsmad – enten klappet sammen med ost og hamburgerryg, eller med en lille dip og gnavegrønt (peberfrugter, agurk, gulerødder) til. Et bud på gode dip til dette brød vil være hummus eller haydari. Den sidstnævnte er lidt stærk og smager fantastisk i en sandwich lavet af dette brød 🙂
Grøntsagsbrød kan i mange tilfælde erstatte det almindelige brød. Foruden dette broccoli- og spinatbrød, kan du også prøve mine opskrifter på blomkålsbrød, spidskålstoast og mit sandwichbrød af sød kartoffel.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Broccoli- og spinatbrød
Ingredients
- 200 gram frossen hakket spinat
- 200 gram frossen broccoli
- 2 æg
- 100 gram revet mozzarella
- 2 spsk solsikkekerner
- 2 spsk hørfrø
- 1 spsk oregano
- ½ tsk salt
- 75 gram grahamsmel
Instructions
- Lad spinat og broccoli tø op – hæld væsken fra.Du skal ikke presse væsken ud af, blot hælde det væk der ligger løst i skålen.
- Hak broccoli (jeg bruger en minihakker).
- Bland spinat og broccoli med æg, mozzarella, solsikkekerner, hørfrø, oregano og salt.
- Rør til sidst grahamsmel i.
- Fordel grøntsagsmassen på en bageplade med bagepapir. Jeg laver 9 store runde brød – men du kan lave dem i den form og størrelse du ønsker. Sørg for at glatte dem flade med bagsiden af en ske.
- Bag ved 200° i 25 minutter.
Notes

Skriv et svar