Chia a la mande er en lækker og cremet variant af julens ris a la mande. Den er blot lavet på chiafrø i stedet for ris.
…og hvorfor så det? Der er mange kulhydrater i ris, og derfor påvirker den traditionelle opskrift mit blodsukker lidt for meget. Jeg har derfor eksperimenteret med en udgave, som min krop bedre kan takle.
Hvis du har de samme udfordringer som mig, spiser low carb eller du er på udkig efter et sundere alternativ, så håber jeg du vil afprøve denne opskrift. Herhjemme er chia a la mande i hvert fald mere end godkendt.
Beregningerne nederst i opskriften er på selve grøden og uden toppings.
Prøv også mine kranskager uden tilsat sukker – mums!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Chia a la mande
Ingredienser
- 2 spsk chiafrø
- 1½ dl vand
- 200 gram vaniljeskyr
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 dl cremefine 19% eller alm. piskefløde
- 25 gram mandelsplitter
Sådan gør du
- Bland chiafrø og vand.Lad det stå og trække i 30 minutter.Rør rundt i det et par gange.
- Tilsæt vaniljeskyr og vaniljepasta.Rør det rundt til chiafrøene er godt fordelt.
- Pisk fløden til den er cremet og tilsæt det sammen med mandelsplitterne.
- Sæt blandingen i køleskabet, og lad den stå til næste dag (eller minimum yderligere 30 minutter).
- Server med en sukkerfri kirsebærsauce.
Noter
- Kalorier: 132,5
- Protein: 7
- Kulhydrater: 5,25
- Fedt: 9
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar