Her i kulden er det aaaaaltid en succes med en dejlig varm og smagfuld suppe. Tomatsuppe er en klassiker, der altid går rent ind… Det smager hammer godt, så det er en sikker vinder!
Denne tomatsuppe er en af mine børns livretter. Det er noget nær det eneste mad, hvor de beder om adskillige portion, og de stopper ikke med at spise, før de kan trille fra bordet 😀
Vi forsøger at lave suppe en gang i ugen (det går ikke så godt med det, men det bliver da til en gang eller to i måneden). Det er let at lave en hjemmelavet suppe, men det kræver selvfølgelig en blender, der kan arbejde med varme fødevarer.
Her på siden kan du også finde opskrifter på broccolisuppe og en klassisk kartoffel- og porresuppe. Du kan også her se, hvordan du super let kan lave dine egne croutoner!
Tomatsuppe
Ingredienser
Bagte grøntsager
- 10 tomater ca 1 kilo
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peber
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk oregano
- 1 tsk peber
- 1 spsk olivenolie
Suppe
- 5 dl vand
- 1-2 dl suppehorn
- 2 tern grøntsagsboullion
- 1 tsk salt
- 300 gram kødboller
- Topping: Hvidløgscroutoner
Sådan gør du
Bagte grøntsager
- Del tomaterne i kvarte.Skær løg i grove stykker.Snit hvidløg i mindre stykker.Skær peberfrugten i grove stykker.
- Fordel ovenstående i et ovnfast fad.Drys med timian, oregano og peber.Hæld olivenolie over.
- Bag blandingen i ovnen ved 180° i 1 time. Rør rundt i det et par gange undervejs.
- Hæld hele blandingen over i en blender, og blend til suppen er helt fin.
Suppe
- Bring vandet i kog og tilsæt suppehornene. Lad det småkoge i ca 5 minutter til pastaen er færdigkogt.
- Tilføj bouillon og salt.Vent til det er opløst.
- Hæld de blendede tomater over i gryden, og smag til med salt og peber.
- Tilføj kødbollerne, lad simre i et par minutter og server med din yndlingstopping.
Noter
- Tilsæt 1 tsk chilipulver for en mere krydret suppe
- Tilsæt 1/2 tsk sukker for at fremhæve tomaternes sødme
- 100 gram natural flødeost, for en cremet konsistens (eller 1 dl fløde)
- Croutoner
- Creme fraiche
- Rugbrødchips
- Fladbrød
- Flutes
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar