MUMS det her er godt! Pestopizza er sådan en snack man bare gerne vil have mere af..
Bunden er lavet af denne grove pizzadej. Den bliver dejlig luftig og med sprød skorpe. Jeg har afprøvet mange opskrifter på pizzadej, og denne opskrift er en af mine favoritter! Du kan også finde opskriften nederst på denne side.
Pestopizza kan enten spises som de er, eller som en del af et større måltid.
Hvis du ligesom jeg er vild med pesto på brød kan du også prøve at lave pestobrød i bradepande, og de her små brødhapsere, som eksempelvis er velegnede til tapas.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Pestopizza
Ingredienser
Rød pestopizza
- Peberfrugt pesto
- Rødløg
- Frisk mozzarella
Grøn pestopizza
- Grøn pesto
- Flagesalt
- Frisk mozzarella
Sådan gør du
Rød pestopizza
- Lav dejen klar.
- Efter første hævning skal dejen smørres med peberfrugtpesto.
- Skær løg i stykker og fordel dem ovenpå pestopizzaen.
- Top pizzaerne med afrevne stykker mozzarella.
Grøn pestopizza
- Lav dejen klar.
- Efter første hævning skal dejen smørres med basilikumspesto.
- Fordel lidt flagesalt ovenpå.
- Top pizzaerne med afrevne stykker mozzarella.
Noter
Grov og luftig pizzadej
Ingredienser
- 8 dl vand
- 25 gram gær
- 2 spsk olie
- 600 gram manitoba mel
- 300 gram grahamsmel
- 4 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt olie. Tilsæt mel og salt.
- Dejen æltes på røremaskine i 10 minutter. Brug K-spaden.Lad dejen hvile i 10 minutter.Ælt igen dejen på røremaskine i 10 minutter. Brug dejkrogen.
- Fordel dejen på bagepapir. Du kan eksempelvis lave 4 store pizzaer eller 20 mindre pizzaer (på størrelse med en hånd).
- Brug en ske til at trække dejen godt ud. Den skal trækkes helt tynd. Jeg synes det gøres lettest med cirkulære bevægelser.
- Dejen skal nu hæve en time et lunt sted.
- Put fyld på din pizza.
- Lad din pizza efterhæve i 20 minutter mens ovnen varmer op.
- Bag i 8-10 minutter ved 260° over/under varme.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar