Vi får ofte grøntsagsvafler. De smager godt, og kan serveres med et hav af forskellige ting. For at gøre vaflerne sundere spædes de op med grøntsager, og det er med til at give vaflerne de smukkeste og mest naturlige farver. Det er desuden en god måde at få brugt de sidste sørgelige grøntsagsrester sidst på ugen – det er bare at blende og bage!;)
Denne opskrift på grøntsagsvafler er en basisopskrift – det vil sige at du kan bytte grøntsagerne ud med andre grøntsager. På billedet til opskriften, har jeg haft brugt en rest rødbede, lidt triste gulerødder og spinat/grønkål fra fryseren.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Grøntsagsvafler – basisopskrift
Ingredienser
- 150 gram hytteost
- 5 æg
- 2 spsk olie
- 120 gram mælk
- 100 gram havregryn
- 150 gram hvedemel
- 50 gram fuldkornshvede
- 1 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
Grøntsager – del basisdejen i 3 og tilføj eksempelvis
- 1 rødbede
- 4 tern spinat / grønkål
- 3 gulerødder
Sådan gør du
- Alle ingredienser blendes og bages på et vaffeljern.Pensl evt. dit vaffeljern med olie i mellem hver vaffel.
Forslag til servering med grøntsagsvafler
- mexicansk krydret oksekød, dampede bønner og salat
- tzatziki, tomater og kyllingekebab
- laks, hytteost og avokado
- som børnetapas med æggemuffins, grøntsagsstave og hvad dine børn ellers elsker at spise
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Lene
Skal grøntsagerne koges inden de blendes i dejen?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Lene
Nej det skal de ikke.
Vh Jeanette
Michelle
Kan de tåle at komme i fryseren?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Michelle, ja det kan de godt ☺️ Jeg lader dem bare tø op på køkkenbordet, det går hurtigt.
Gutte
Det ser så spændende ud – hvor mange lag bliver der af en portion?
Grøntmad
Hej, mange tak Der bliver en 12-16 vafler af en portion. Afhængig af hvor tykke vafler du laver.