Bagt havregrød er til de dage, hvor det ikke behøver at gå stærkt med morgenmaden. Grøden er helt perfekt på en efterårskold søndag, hvor der er tid til at komme helt ned i gear.
For at lave en portion bagt havregrød, skal du starte med at lave en helt almindelig portion havregrød. Først herefter skal den bages. Jeg putter et æg i min bagte grød, da det er med til at gør den mere fluffy og blød i smagen. Hvis ikke du har prøvet det før, så kan du sætte næsen op efter en mere kage-agtig morgenmad end du er vandt til. Ægget gør virkelig noget godt for grøden.
Min opskrift er en grundopskrift. Det vil sige at du enten kan spise den præcis som den er, eller du kan pifte den op med alverden smage. Eksempelvis tilsætte bær, chokoladestykker, kanel, vanilje, gulerødder… Mulighederne er mange. Du kan finde mere inspiration her.
Til bagt havregrød kan du bruge de samme toppings som du normalt plejer at bruge på din morgengrød. Du kan også spise den helt uden noget på. Jeg har her toppet min grød med hjemmelavet rabarberkompot og mandler.
Det er altid lækkert med noget knasende ovenpå en blød grød, her kan jeg anbefale dig at prøve med enten kakao granola eller honningristede havregryn.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Bagt havregrød
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 1-2 tsk rørsukker
Sådan gør du
- Havregryn og mælk blandes i et lille ovnfast fad, og sættes i microovnen i 3 minutter.
- Ægget piskes i grøden med en gaffel.
- Drys sukker hen over toppen.
- Bag i ovnen ved 200° varmluft i 15 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar