
Bagt havregrød er til de dage, hvor det ikke behøver at gå stærkt med morgenmaden. Grøden er helt perfekt på en efterårskold søndag, hvor der er tid til at komme helt ned i gear.
For at lave en portion bagt havregrød, skal du starte med at lave en helt almindelig portion havregrød. Først herefter skal den bages. Jeg putter et æg i min bagte grød, da det er med til at gør den mere fluffy og blød i smagen. Hvis ikke du har prøvet det før, så kan du sætte næsen op efter en mere kage-agtig morgenmad end du er vandt til. Ægget gør virkelig noget godt for grøden.
Min opskrift er en grundopskrift. Det vil sige at du enten kan spise den præcis som den er, eller du kan pifte den op med alverden smage. Eksempelvis tilsætte bær, chokoladestykker, kanel, vanilje, gulerødder… Mulighederne er mange. Du kan finde mere inspiration her.
Til bagt havregrød kan du bruge de samme toppings som du normalt plejer at bruge på din morgengrød. Du kan også spise den helt uden noget på. Jeg har her toppet min grød med hjemmelavet rabarberkompot og mandler.

Det er altid lækkert med noget knasende ovenpå en blød grød, her kan jeg anbefale dig at prøve med enten kakao granola eller honningristede havregryn.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Bagt havregrød
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 1-2 tsk rørsukker
Sådan gør du
- Havregryn og mælk blandes i et lille ovnfast fad, og sættes i microovnen i 3 minutter.
- Ægget piskes i grøden med en gaffel.
- Drys sukker hen over toppen.
- Bag i ovnen ved 200° varmluft i 15 minutter.
Skriv et svar