Langtidshævede flutes – lyder det besværligt? Det er det bare overhovedet ikke! Fordelen ved langtidshævede flutes er, at de faktisk bare passer sig selv. Der er minimalt med arbejde ved dem 🙂 Opskriften her er på et helt almindeligt hvidt flute, der ikke smager af det store, men som er dejligt blødt og saftigt og som bare er lækkert både med og uden smør. Et helt klassisk flute med luftig krumme.
Jeg har flere forskellige flutes du kan give dig i kast med, prøv også
- Favorit flutes
- Surdejsflutes
- Kerneflutes med surdej
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Langtidshævede flutes
Ingredienser
- 3½ dl vand
- 3 gram gær på størrelse med en stor ærte
- 400 gram tipo mel
- 1 tsk fint salt
Sådan gør du
- Opløs gær i vand.
- Bland mel og salt med vandet.Rør det sammen med hånden – dejen skal ikke æltes, blot mixes sammen.
- Dæk skålen til med enten et låg, film eller et vådt klæde.Lad det stå sådan på køkkenbordet i minimum 10 timer.
- Opvarm ovnen til 260°, lad din bageplade blive opvarmet sammen med ovnen.Hvis du har enten en pizzasten eller et bagestål kan du med fordel anvende det.
- Drys godt med mel på bordet og vend dejen ud herpå. Fordel også et lag mel ovenpå dejen.Hak dejen ud til 2 flutes.
- Form dine flutes ved at trække hver af de to sider ind over brødet.Flyt brødene over på et stykke bagepapir og sæt dem straks ind på den varme plade i ovnen.
- Bag brødene i midten af ovnen i 10 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar