
Langtidshævede flutes – lyder det besværligt? Det er det bare overhovedet ikke! Fordelen ved langtidshævede flutes er, at de faktisk bare passer sig selv. Der er minimalt med arbejde ved dem 🙂 Opskriften her er på et helt almindeligt hvidt flute, der ikke smager af det store, men som er dejligt blødt og saftigt og som bare er lækkert både med og uden smør. Et helt klassisk flute med luftig krumme.
Jeg har flere forskellige flutes du kan give dig i kast med, prøv også
- Favorit flutes
- Surdejsflutes
- Kerneflutes med surdej


Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Langtidshævede flutes
Ingredienser
- 3½ dl vand
- 3 gram gær på størrelse med en stor ærte
- 400 gram tipo mel
- 1 tsk fint salt
Sådan gør du
- Opløs gær i vand.
- Bland mel og salt med vandet.Rør det sammen med hånden – dejen skal ikke æltes, blot mixes sammen.
- Dæk skålen til med enten et låg, film eller et vådt klæde.Lad det stå sådan på køkkenbordet i minimum 10 timer.
- Opvarm ovnen til 260°, lad din bageplade blive opvarmet sammen med ovnen.Hvis du har enten en pizzasten eller et bagestål kan du med fordel anvende det.
- Drys godt med mel på bordet og vend dejen ud herpå. Fordel også et lag mel ovenpå dejen.Hak dejen ud til 2 flutes.
- Form dine flutes ved at trække hver af de to sider ind over brødet.Flyt brødene over på et stykke bagepapir og sæt dem straks ind på den varme plade i ovnen.
- Bag brødene i midten af ovnen i 10 minutter.
Skriv et svar