Pizzaboller er en bolle, hvor alt pizzafyldet gemmer sig i dejen. De er nemme at lave og nemme at have med som madpakke. Det er den slags madpakke, som kan spises mens man er på farten, børnene kan sidde med pizzaboller på bagsædet uden det store svineri, og så er det også fryseegnede. Perfekt jo!
Af andre nemme madpakke løsninger, kan jeg også anbefale dig af kigge på de her grøntsagsboller med skinke eller mine pepperoni- og pølsemuffins. Du kan selvfølgelig også finde nogle helt klassiske opskrifter som pølsehorn og pizzasnegle.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Pizzaboller
Ingredienser
Fyld
- 500 gram oksekød med 8-12% fedt
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 2 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgskrydderi
- 1 tsk salt
- 100 gram pepperoni
- 140 gram tomatpure
Brød
- 2 spsk chiafrø
- 2 dl kogende vand
- 50 gram gær
- 4 dl mælk
- 2 tsk sukker
- 150 gram cremefraiche
- 2 æg den ene gemmes til pensling
- 200 gram revet mozzarella
- 250 gram grahamsmel
- 700 gram hvedemel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
Fyld
- Steg oksekødet brunt i lidt fedtstof.
- Snit løg og peberfrugt fint (jeg har brugt en minihakker), og tilsæt det til kødet sammen med alle krydderierne.
- Tilsæt også tomatpure og fintsnittet pepperoni.
- Bland det hele godt sammen, og lad fyldet afkøle inden du går i gang med brødet.
Brød
- Bland chiafrø og kogende vand. Lad det stå og afkøle i 30 minutter.
- Opløs gær i lunkent mælk.
- Tilsæt sukker, creme fraiche, 1 æg, chiafrø og mozzarella (gem evt halvdelen til toppen).Rør rundt.
- Tilsæt kød-fyldet.Rør rundt.
- Tilsæt mel og salt og ælt dejen på maskine til fyldet er godt fordelt i dejen.
- Lad dejen hæve overdækket på køkkenbordet i 1 time.
- Med 2 skeer sættes pizzabollerne på bagerplader med bagepapir.Jeg dypper skeerne i koldt vand mellem hver bolle, så slipper de lettere.
- Pensl pizzabollerne med et sammenpisket æg og drys med det sidste mozzarella.
- Bag i midten af ovnen ved 230° over/under varme i 15 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar