De her spinatboller er helt fantastiske! De er gode på morgenbordet, til brunch, til en frokost-sandwich eller bare med smør til eftermiddagskaffen. De holder sig friske og kan derfor laves dagen før de skal spises, eller flere uger før, da de stadig er gode efter en tur i fryseren. Jeg har serveret mine spinatboller mange gange, og ligeså mange gange er jeg blevet bedt om opskriften.
Er du vild med grøntsager i bagværk? Så prøv også spinatfocaccia og rødbedeboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Spinatboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl mælk
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 200 gram optøet spinat fra frost
- 250 gram hytteost
- ½ tsk salt
- 700 gram hvedemel
- 200 gram hvid fuldkornshvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Opvarm mælken så den bliver lunken, opløs gæren heri. Pas på at mælken ikke bliver varmere end din lillefinger!
- Bland kerner, spinat og hytteost i – rør let rundt.
- Tilføj mel og salt.
- Ælt på røremaskine i ca 10 minutter.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Jeg sætter det altid til hævning i ovnen ved 30°.
- Form bollerne med 2 skeer, og placer dem med god afstand på en plade. Jeg har 9 boller pr. plade.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, hvorefter de pensels med et sammenpisket æg.
- Bag i 15 minutter ved 225° varmluft.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Maja
Rigtig lækre boller
Grøntmad
Tusind tak, Maja – dejligt at høre!