
Ooookay, hvor er jeg glad for at vafler ikke kun er dessertmad, for spinatvafler er simpelthen så skønne til aftensmaden. Nemt, lækkert og simpelt.
Jeg har afprøvet mange opskrifter på madvafler, og jeg synes ofte jeg er stødt ind i, at de ikke rigtig smager af noget. Derfor kastede jeg mig ud i at finde min egen version, som samtidig skulle være lidt grovere. Med denne grove, lækre og smagsfulde version af spinatvafler, kan man spise to med god samvittighed.
Vaflerne kan bruges med alverdens fyld. Hvis jeg får dem til frokost er det ofte med spinatblade, hytteost, laks og tomat. Får jeg dem til aftensmad er det ofte med taco-krydret kød og grøntsager.
Hvis du ønsker en mere ensartet grøn farve i dine vafler, kan du blende det hele. Smagen er den sammen uanset.
Prøv også de lækre gulerodsvafler!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Spinatvafler med fuldkornsmel
Ingredients
- 250 gram hakket spinat fra frost
- 4 æg
- 1 tsk salt
- 4 spsk olie
- 100 gram havregryn
- 100 gram hvedemel
- 100 gram grahamsmel
- 1 tsk bagepulver
- 4 dl mælk
- 2 spsk chia
- evt. fedtstof til dit vaffeljern
Instructions
- Start med at tø spinaten op. Det kan du enten gøre ved at tage det op et par timer før det skal bruges, eller ved at bruge et optøningsprogram i en microbølgeovn.
- Spinat, æg, salt og olie piskes let sammen.
- Tilsæt havregryn, hvedemel, grahamsmel, bagepulver og mælk.
- Dette trin er valgfrit… Blend massen med en stavblender – på den måde får du en mere lind dej, der stadig bibeholder noget bid. Du kan også bruge en blender for en helt glat dej.
- Tilsæt chiafrøene, og lad dejen hvile i minimum 30 minutter i køleskabet.
- Bag vaflerne i et vaffeljern.
Skriv et svar