
Det krydderi vi bruger mest, eller krydderiblanding, er barbecue. Det bruges i en ret stor del af mine opskrifter 🙂
Jeg synes at der er langt mellem butikker der sælger denne blanding, og når jeg så endelig finder det, så er der altså også langt imellem kvaliteten. Derfor skal du også være varsom når du bruger barbecue i en opskrift, for nogle blandinger er meget stærke, mens andre er mere søde. Det afhænger selvfølgelig af mængden af chili og sukker.
Vi bruger som sagt blandingen meget, og derfor har vi også forskellige alt efter hvad det skal bruges til. Du får herunder 3 forskellige sammensætninger – du finder en kort beskrivelse af hver øverst i opskriften.
Du bestemmer selv hvor stor en mængde du laver. Jeg måler altid af i spiseskeer, det giver ca et fyldt krydderiglas. Hvis du ikke bruger barbecue ret meget i din madlavning, kan du også måle dele af i teskeer – eller i dl hvis du skal bruge virkelig meget 😉
Mild barbecue krydderi
Ingredienser
Krydderier
- 3 paprika
- 2 løg
- 2 hvidløg
- 2 cayenne peber
- 1 fint salt
- 1 oregano
- ¼ spidskommen
- ¼ ingefær
Noter
Mild barbecue er rigtig lækkert til eksempelvis æg. Her kan du se et eksempel hvor krydderiet bruges i en omelet med grøntsager, eller som her i æggemuffins. Den er også god i en ret som one pot chorizo.
Almindelig barbecue krydderi
Ingredienser
Krydderier
- 4 paprika
- 2 cayenne peber
- 2 løg
- 2 brun farin
- 1 chiliflager
- 1 salt
- 1 peber
- ½ spidskommen
Noter
Almindelig barbecue kan bruges til alt… Den dækker det behov jeg synes et godt barbecuekrydderi skal kunne. Den har smag og sødme der efterfølges af en varm chilismag. Den er god som krydderi i en pizzasauce til pepperonipizza, i lasagne og kålfad. Bemærk: Hvis du ikke er til stærk mad, skal du fortsat vælge den milde barbecue.
Spicy barbecue krydderi
Ingredienser
Krydderier
- 5 paprika
- 2 løg
- 2 hvidløg
- 2 cayenne peber
- 2 sellerisalt
- 1 oregano
- 1 salt
- 1 peber
- ¼ spidskommen
Noter
Spicy barbecue er til dig, der bare godt kan lide stærkt mad.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar