
Upside down banankage er en klassisk banankage-kage med en top af karamelliserede bananer. Kagen laves ved at bage kagen med bunden i vejret. Man ligger et karamellag med bananer nederst i sin form, hælder dejen ovenpå, bager den, og vender den om når den er afkølet igen. På den måde bliver det nederste i kagen til toppen, og kagedejen der bages øverst, bliver til kagens bund.
Hvis du er ude efter en helt klassisk banankage, kan du blot følge opskriften til dejen. Prøv også min æblekage og rabarbermuffins – frugt i kage er bare altid lækkert!


Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Upside down banankage
Ingredienser
Karamelliserede bananer
- 100 gram smør
- 80 gram brun farin
- 1 banan
Banankage-dej
- 3 æg
- 180 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 bananer
Topping
- 2 dl fløde
- 50 gram hakket chokolade
- 10 hakkede mandler
Sådan gør du
- Smelt først 100 gram smør, hæld det over i en lille skål eller tallerken, og lade det stå og afkøle.
- Smelt herefter yderligere 100 gram smør med 80 gram brun farin. Fordel massen i en bageform med bagepapir.
- Skær 1 banan i tynde skiver og fordel dem ovenpå karamel-laget.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
- Tilsæt mel, afkølet smør og moste bananer til dejen og pisk igen til det hele er godt blandet.
- Fordel dejen i klatter ovenpå karamel/banan laget og glat det ud med bagsiden af en ske.
- Bag kagen ved 175° i 30 minutter.
- Lad kagen afkøle og vend den herefter om på et fad.
- Top kagen med pisket fløde, hakket chokolade og mandler.
Skriv et svar