Muuuums mums mums – mig og karameller er bare RIGTIG gode venner. Og flødekarameller ligeså! Det er noget af det slik, jeg har virkelig svært ved at holde fingrene fra. Jeg elsker karamel i alle afskygning og bruger det også ofte i desserter mv.
Jeg vender gerne mine flødekarameller i enten flormelis, lakridspulver eller kakaopulver, det giver både noget smag, og gør, at de ikke klistrer sammen igen.
Du får her lidt karamel-inspiration!
- Syndig snickerstærte
- Banoffee Pie
- Hjemmelavet daim
- Karamelsnitter (PRØV DEM!)
- Karamelbrownie
- Cremet karamel af kondenseret mælk – lavet i ovnen
- Karamelsmåkager
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Flødekarameller
Ingredienser
- 100 gram smør
- 2 dl sukker
- 1 dl sirup
- 3 dl fløde
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Smelt smør, sukker og sirup i en gryde.
- Tilsæt fløde og vaniljesukker.
- Rør i massen indtil det når en temperatur på mellem 115-125°. Brug et digitalt termometer.
- Hæld karamelmassen ud i en form, og sæt den på køl indtil karamellen har sat sig.
- Skær ud i passende størrelser og vend dem eventuelt i – flormelis– lakridspulver– kakaopulver– smeltet chokolade– eller drys med flagesalt (inden karamellen kommer på køl)
- Opbevar karamellen i en beholder i køleskabet.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar