Kålfad er en af bloggens mest populære retter. Den er nem at lave og smager lækkert. Det er en kalorielet ret, som jeg også selv har lavet igen og igen og igen…
Kål er fyldt med alt mulig godt – og så er det en billig spise. Alle eksperter råber at vi skal spise mere kål, men det kræver at man har nogle lækre go-to-retter. Denne ret er blevet en af mine livretter. Den falder totalt fra hinanden når man skærer i den, men smagen er helt i top!
Hvis du har nogle grøntsagsrester fra aftenen før, kan du sagtens tilføje dem til dit kålfad.
Hvis du vil servere noget til, kan det være noget helt simpelt som et stykke brød.
Er du på udkig efter flere retter med kål, har jeg her et par skønne bud på opskrifter til dig. Prøv for eksempel at lave en spidskålstoast, grønkålssalat eller en varm rosenkålssalat.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kålfad – virkelig lækkert 🙂
Ingredienser
- 2 spsk olie eller andet fedtstof
- 2 fed hvidløg
- 4-500 gram hakket oksekød
- 1 spsk paprika
- 2 spsk barbecue ELLER karry Vælg din favorit – jeg er til barbecue, men resten af familien er til karry.
- 2 store løg
- 2 chilifrugter
- 500 gram hvidkål ca et kvart hovede
- 100 gram grønne bønner
- 1 pose smelte ost Tex Mex er godt til denne ret.
Sådan gør du
Forberedelse
- Alle grøntsager skal snittes (se evt. billederne)– Hvidkål og løg snittes i strimler– Hvidløget snittes meget fint– Bønnerne skæres i mindre stykker– Chili skæres i ringe
Tilberedning
- Snit hvidløget fint og lad det stege af i olien, det skal gerne stå og simre lidt. Det er klart når der dufter af hvidløg i hele køkkenet.
- Tilsæt kødet og lad det brune af i hvidløgsolien.
- Tilføj krydderierne og rør det godt ud i kødet.
- Tilføj nu chili og løg – rør rundt og lad det afgive smag til kødet i 5 minutter.
- Put ca halvdelen af hvidkålen i gryden sammen med de snittede bønner. Rør godt rundt og lad det stå i 5 minutter.
- Den anden halvdel af hvidkålen fordeles i et ovnfastfad. Indholdet fra gryden fordeles ud over.
- Bag retten ved 200° varmluft i 20 minutter. Put ost på efter 10 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Olaf Krum
Genialt, utrolig lækkert, den er røget ind på siden med favoritter
Jeanette fra Grøntmad.dk
Tusind tak for din dejlige kommentar! Det glæder mig at høre 😀
Gitte
Hej. Har lavet det et par gange, med et resultat der er vildt saltet. Bruger paprika og barbecue
Gad vide hvad der går galt.
Grøntmad
Hej Gitte, ej hvor ærgerligt! Det har jeg ikke oplevet…
Mit bedste bud er, at du bruger et barbecuekrydderi der har en stor mængde salt i sig. Barbecue er nemlig et blandingskrydderi, og derfor kan der være stor forskel på smagen fra mærke til mærke.
Du kan evt prøve at lave din egen blanding. Hvis du søger på barbecue i søgefeltet her på siden, så kan du finde mine opskrifter på krydderiet.
Den der i opskriften hedder “almindelig barbecue krydderi”, er den blanding jeg altid har i mit skab.
Jeg håber det kan hjælpe dig på rette vej
Kh Jeanette
Susanne
HEjsa
Til det der kålfad, kan man udskifte hvidkålen med noget andet? F.eks et helt spidskål?
Jeg kan nemlig ikke tåle hvidkål 🙂
Grøntmad
Hej Susanne, ja det kan du sagtens