Jordbær islagkage – en skøn sommerdessert!
Denne jordbær islagkage består af en lækker mazarinbund, et fyldigt chokoladelag og en dejlig frisk jordbæris på toppen. Du kan lave isen af både friske og frosne jordbær, så hvis du får lyst til smagen af sommer i de mørke måneder, kan det sagtens lade sig gøre 🙂
Prøv og denne Sommerdrøm, min Bountykage eller denne flødebollekage på browniebund.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Jordbær islagkage
Ingredienser
Mazarinbund
- 150 gram marcipan
- 150 gram smør
- 100 gram sukker
- ½ tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 50 gram hvedemel
Chokolade
- 50 gram smør
- 100 gram chokolade, 55%
- 4 æggeblommer
- 60 gram flormelis
Jordbæris
- 300 gram jordbær friske eller optøet fra frost
- 1 dåse kondenseret mælk
- ½ liter fløde
- 1 tsk vaniljepasta
Sådan gør du
Mazarinbund
- Riv marcipanen og pisk den med blødt smør, sukker og vaniljesukker.
- Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det sammen til en luftig dej.
- Vend melet i dejen.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør og drys lidt sukker på.Fordel kagedejen heri.
- Bag i midten af ovnen ved 180° varmluft i 25 minutter.
- Lad kagen afkøle helt.
Chokolade
- Chokolade og smør smeltes, røres sammen og afkøles.
- Tilsæt æggeblommer og flormelis og pisk det sammen.
- Fordel chokoladen over den afkølede mazarinbund.
Jordbæris
- Pisk jordbær sammen med kondenseret mælk.
- Pisk fløde og vaniljepasta.
- Rør de to sammen og fordel isen ovenpå kagen.
- Lad isen sætte sig i fryseren i minimum 6 timer.
- Tag isen ud af fryseren 20-30 minutter før servering.
Skriv et svar