Kokos – chokolade – fløde – og så lidt jordbær til… Nøj hvor er det godt!
Denne kage er super let at lave, og så smager den helt fantastisk. Den er et hit på et kaffebord, men kan også serveres med et glas lækre bobler til en tøseaften. Og bedst af alt? Den kan laves flere dage i forvejen, så du ikke behøver at bekymre dig om desserten, samme dag som du får gæster.
Hvis du er til kokos i bagværk, så skal du også prøve at lave karamelsnitter, dem går man heller ikke galt i byen med 😛
Bountykage
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 200 gram sukker
- 200 gram kokosmel
- 60 gram smør
- 100 gram chokolade, 55%
- 4 æggeblommer Jeg bruger pasteuriserede
- 60 gram flormelis
- ¼ liter fløde
- 1 bakke jordbær
Sådan gør du
Kokosbund
- Pisk æggehviderne stive
- Tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Det er klar, når du kan vende skålen på hovedet uden at massen rører på sig.
- Vend forsigtigt kokosmelet i.
- Fordel det hele i en springform med bagepapir, og bag bunden i midten af ovnen i 45 minutter ved 150°.
Chokolade-lag
- Smør og chokolade smeltes i en gryde ved svag varme.
- Lad chokoladen afkøle inden du går videre!
- Tilsæt æggeblommer og flormelis, og pisk med håndkraft.
- Fordel chokoladen over kokosbunden, og lad det hele sætte sig i køleskabet.
Pynt
- Tag kagen ud af formen og anret den på et fad.
- Pisk fløden og fordel over kagen.
- Vask eventuelle bær og placer dem tilfældigt på midten af kagen.
Mia
Hvad kan man bruge istedet for kokosmel?
Grøntmad
Du kan lave en mandelbund i steder for, så har det dog ikke meget med bounty at gøre 😉
Men det smager også skønt.
Mandlerne kan du hakke fint i en blender og ellers følge samme opskrift og fremgangsmåde.