
Burger i blomkålsrulle er lavet af et stort grøntsagsbrød med blomkål, som fyldes med burgerfyld og rulles sammen som en roulade. Du får her den lækre smag af burger, i en sundere version, da der er godt med grøntsager i denne ret.
Jeg bruger min hjemmelavede burgerdressing til denne rulle. Du kan selvfølgelig også bruge en købt burgerdressing, thousand island dressing eller lignende. Min opskrift på hjemmelavet burgerdressing, kan du finde nederst her på siden.
Burger i blomkålsrulle kan enten spises ved at skære mindre skiver af ad gangen – så får du brug for kniv og gaffel. Eller du kan dele hele rullen i 4, pakke det ind og spise det som en durum. Jeg selv er kniv-og-gaffeltypen!
Det tager 45 minutter at lave retten. Start med at lave bunden, og mens den er i ovnen, kan du nå at gøre fyldet klar og dække bordet. Herefter tager det ikke mange minutter at rulle den sammen, og så er der serveret.

Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Burger i blomkålsrulle
Ingredienser
Blomkålsrulle
- 400 gram blomkål
- 1 fed hvidløg
- 4 æg
- 150 gram hytteost
- 1 dl mælk
- 80 gram hvedemel
- 2 tsk oregano
- 1 tsk barbecue
- 1 tsk fint salt
Kødfyld
- 400 gram oksekød
- 1 rødløg
- 1 tsk barbecuesauce jeg bruger den fra Rema1000
- 1 tsk engelsk sauce
- 1 tsk salt
- ¼ tsk peber
Andet fyld (forslag)
- salat
- agurk
- tomat
- mozzarella
- hjemmelavet burgerdressing
Sådan gør du
Blomkålsrulle
- Kør blomkålen og hvidløget igennem en minihakker.Alternativt kan det rives på et rivejern.
- Tilsæt æg, hytteost, mælk og krydderier.Bland det hele godt sammen.
- Fordel blomkålsdejen på en bradepande med bagepapir.
- Bag din blomkålsbund nederst i ovnen ved 200° over/under varme i 25 minutter.
Fyld
- Snit løget fint og svits det på panden i lidt fedtstof.
- Tilsæt kødet og lad det brune af.
- Tilsæt barbecue sauce, engelsk sauce, salt og peber.
- Bland det hele godt sammen og steg kødet til det er færdigt.
- Klargør salat, agurk og tomat ved at snitte det i mindre stykker.
Saml din rulle
- Smør burgerdressing på blomkålsbunden.Undgå at komme helt ud til siderne på langkanten, da det gør det nemme at rulle den sammen til sidst,
- Tilsæt salat, agurk, tomat og mozzarella.
- Fordel kødet ovenpå.
- Rul rullen sammen på langs.
Noter
Burgerdressing
Ingredienser
- 70 gram mayonnaise jeg bruger Hellmanns
- 70 gram cremefraiche, 18%
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk barbecuesauce
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk Dijon sennep
- 2 tsk sukker
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk paprika
- 10 skiver syltede agurker
Sådan gør du
- Hak de syltede agurker helt fint.
- Afmål de øvrige ingredienser og rør det hele sammen.
Er du vild med blomkål? Så tjek også de her opskrifter.
Du kan gå direkte til opskriften ved at trykke på den lille tekst nederst på billedet.



Hej Jeanette
Jeg er førstegangsbesøger på din hjemmeside. Jeg glæder mig til at prøve din opskrift på burger i blomkålsrulle. Og så lige et lille fif til dig fra mig – når jeg laver retter med hakket kød, hvor det hakkede kød skal svitses, tilsætter jeg altid grønne linser for dels at spare på kødet dels gøre retten mere mættende. Det er meget sjældent, at nogen opdager det, så selv kræsne sjæle kan være med.
Hvis jeg synes, det passer til retten, bytter jeg nogle gange de grønne linser ud med bønner af forskellig slags.
God dag 🙂
Mette
Hej Mette, det er da en fantastisk god ide! Det vil jeg også afprøve – tak for det. God dag til dig ☺️
Venlig hilsen Jeanette