
Calzone er en indbagt pizza. Her får du den nemme udgave, som er lavet af en fersk dej fra købmanden.
Det her er en go-to når vi har rester af pasta og kødsovs. Børne elsker at lave den og de elsker at spise den. Når vi en sjælden gang i mellem laver en calzone, så er det typisk en fredag aften, hvor energien ikke rigtig er til at lave mad. Det er perfekt fredagsmad, fordi det er nemt, børnene spiser glædeligt af det, og det gør vi voksne i øvrigt også. Jeg bruger en færdiglavet fersk købebund, putter mit fyld på og lukker den sammen. Derefter pensles den inden den kommer en tur i ovnen. Ta-daaa.
Et andet fredags-hit er små lav-din-egen-pizza. Her kan børnene også deltage i madlavningen, og med denne bund slipper alle for at få fingre i dejen.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂



Calzone – den nemme udgave
Ingredienser
- 1 færdig pizzadej
- 200 gram hytteost kan udelades
- 200 gram revet mozzarella
- 1 spsk oregano
- 200 gram kogt fuldkornspasta
- 4-500 gram kødsovs
- 1 æg til pensling
- sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at skære to ridser i hver ende af dejen.
- Bland hytteost og halvdelen af mozzarellaen.Placer det i midten af dejen.Drys med oregano.
- Fordel spaghetti ovenpå.
- Fordel kødsovsen ovenpå spaghettien.Drys til sidst den sidste mozzarella over kødsovsen.
- Fold enderne op.
- Fold siderne op.Træk det yderste af siderne ind over enderne, og op over fyldet.Gentag fra den anden side så din calzone er lukket.
- Pensl dejen med et sammenpisket æg og drys med sesam.
- Bag din indbagte pizza ved 180° varmluft i 20 minutter.
Noter
- Hvis der er meget saft i din kødsauce, kan du placere den indbagte pizza på en rist ovenpå bagepladen, så eventuelt væske kan løbe fra.
- Du kan godt undlade hytteosten, men jeg synes den bidrager til en mere cremet ostebund.
Skriv et svar