Citronsmåkage er vores nyeste “must have” til jul.
Hvis vi kan ligge janteloven lidt til side, så vil jeg godt lige have lov at slå et slag for denne småkage! De er MEGA gode! 😀
Citron i bagværk er en forholdsvis ny verden for mig, men jeg må sige at jeg er gået hen og er blevet fan. Småkagen her, er i hvert fald en der fremover kommer på bordet igen og igen…
Vi har nogle bestemte småkager vi laver hvert år til jul
- Min mands favorit er kokossnitter med romglasur
- Jeg elsker karamelsmåkager
- Vi er desuden begge enige om at denne citronsmåkage er kommet for at blive
- Børnene er begge glade for både lyse pebernødder og julemandens knapper
- Jeg selv er mere til de brune pebernødder
- Derudover skal der bare Rice Krispies konfekt på bordet – ellers kan det ikke blive rigtig jul 🙂 Ja og sådan har Niels det altså med træstammen med nougat og pistacie
Mon i andre også har en ligeså besværlig familie? 😀 Ej, pjat.. Jeg elsker det!
God fornøjelse med opskriften og glædelig jul.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Citronsmåkage
Ingredienser
Citronsmåkager
- 250 gram hvedemel
- 175 gram blødt smør
- 125 gram sukker
- 1 økologisk citron
Glasur
- 1 spsk citronsaft
- 4 spsk flormelis
Sådan gør du
- Riv skallen fra citronen og bland det sammen med de øvrige ingredienser.
- Form pølser af dejen på tykkelse med en 5-krone.
- Skær stykker med ca 1 cm afstand og pres dem ganske lidt idet du placerer dem på bradepanden.
- Bages midt i ovnen i 7 minutter ved 200 grader.Kagerne er færdige når de er let gyldne i kanten.
- Lad kagerne afkøle og pynt dem med lidt glasur – du kan enten sprøjte glasuren over i striber, eller blot sætte en lille klat på midten af hver kage med en teske.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar