
Her får du endnu en madpakke ide – lommer med skinke og ost. Det er sådan et stykke brød, der er nemt at have med.
Lommerne er også velegnede til at børnene kan rende og spise af dem imens de fortsætter legen – sådan en slags mad er i hvert fald til tider nødvendig herhjemme, når de små har gang i en god leg i haven om sommeren.
Nederst i opskriften kan du finde forslag til flere varianter af fyld.
Af andre madpakke ideer med brød kan du også lave pizzasnegle, pepperoni- og pølsemuffins, pølsehorn og pepperonistænger.

Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Lommer med ost og skinke
Ingredienser
- 4 dl vand
- 50 gram gær
- 2 spsk sukker
- 3 æg det ene til pensling
- 150 gram hytteost
- 1½ dl rapsolie
- 200 gram havregryn
- 800 gram hvedemel
- 2 tsk salt
- 18 skiver skinke
- 18 skiver ost
- sesam til drys
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt sukker, 2 æg, hytteost, olie, havregryn, hvedemel og salt.
- Ælt dejen godt igennem på maskine. Dejen er færdigæltet når den slipper skålens kanter og bund – hvis ikke det er sket indenfor 5 minutter, kan du prøve at skrue op på fuld styrke et par minutter, så skulle dejen gerne slippe skålen hele vejen rundt.
- Lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time.
- Fordel et tyndt lag mel på bordet, og hæld dejen ud herpå.Ælt den godt igennem.Jeg deler dejen i to så den er lettere at håndtere.
- Rul dejen ud og skær rektangler på dobbeltstørrelse af det skinke og ost du bruger.Se billedet.
- Placer et stykke skinke og et stykke ost i den ene ende at dejen, og fold den anden ende af dejen ind over.Pres dejen let sammen i siderne med dine fingre.
- Placer på en bageplade med bagepapir.Lad efterhæve i 20 minutter.Pensl med æg og drys med sesam.
- Bag lommerne i midten af ovnen på 200° over/under varme i 20 minutter.
Noter
- Pensl dejen med en blanding af ketchup og tomatpure – halvt af hver
- Drys oregano over
- Placer ost og skinke i den ene ende af dejen (følg opskriften herfra)
- Pensl dejen med grøn pesto
- Drys en smule flagesalt ud over
- Læg spinatblade ovenpå
- Placer skiver af bøf-mozzarella og skinke i den ene ende af dejen (følg opskriften herfra)
- Pensl dejen med chilimayo
- Drys med lidt barbecuekrydderi
- Læg jalapenos ovenpå
- Placer cheddarost og skinke i den ene ende af dejen (følg opskriften herfra)
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar