
Rødbedeblinis er den perfekte lille forret, appetizer eller tilføjelse til et tapasbord.
Blinis er små pandekager, men de adskiller sig fra de traditionelle pandekager ved, at de laves på en gærdej og får det luftige udtryk deraf. Blinis bruges ofte som en appetizer med fyld ovenpå. Jeg har her lavet en version, hvor mine rødbedeblinis toppes med laks og krydderurtecreme.
Du kan finde flere forslag til forret, appetizer og tapas her på siden. Prøv eksempelvis at imponere dine gæster med bruschetta, cheese’n garlic twisters eller en helt klassisk omgang tunmousse.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Rødbedeblinis med laks og krydderurtecreme
Ingredienser
Rødbedeblinis
- 200 gram mælk
- 10 gram gær
- 75 gram rødbede
- 1 æg delt i blomme og hvide
- 75 gram creme fraiche
- 200 gram hvedemel
- ½ tsk salt
- smør til stegning
Krydderurtecreme
- 1 dl cremefraiche
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk citronsaft
- purløg
- dild
Øvrigt
- laks
Sådan gør du
Rødbedeblinis
- Opløs gær i mælk og hæld det herefter over i en blender.
- Tilsæt rødbede, æggeblomme, creme fraiche, hvedemel og salt.Gem æggehviden til senere.
- Hæld blandingen over i en skål, dæk den til og lad den stå på køkkenbordet i et par timer.
- Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt sammen med rødbededejen.
- Steg dine blinis på en pande.
Krydderurtecreme
- Rør cremefraiche, mayonnaise og citronsaft sammen.
- Skyl purløg og dild og hak eller klip det i mindre stykker.Rør sammen med dressingen.
- Hvor mange krydderurter du skal tilsætte er en smagssag, så det bedste er at prøvesmage sig frem.
Rødbedeblinis med laks og krydderurtecreme
- Fordel lidt krydderurtecreme på hver blinis.
- Rul et stykke laks sammen og placer ovenpå.
Skriv et svar