Romsnitter, fedtebrød, kokossnitter… Jeg kan ikke hitte ud af hvad forskellen er, eller om det bare er forskellige navne for den samme småkage. Ikke desto mindre smager de fantastisk.
Jeg er ikke selv vokset op med romsnitter til jul, men det er Niels. Så da vi skulle holde vores første jul sammen, var dette en af de småkager, han nævnte som værende en “rigtig julesmåkage” for ham. Jeg har derfor været i køkkenet, og afprøvet den ene opskrift efter den anden, indtil jeg ramte plet på både smag og konsistent. Romsnitter er nu blevet en kage, som vi hvert år er enige om, der skal på bordet i juletiden. Jeg bager gerne en portion i starten af december, og endnu en portion op til juleaften.
En romsnitte er mere porøs end mange af de andre småkager jeg bager. Når jeg bager dem, tænker jeg altid over at dejen virker meget tør inden bagning – men når først den er bagt, er den præcis som vi gerne vil have den.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Romsnitter
Ingredienser
Romsnitter
- 150 gram hvedemel
- 120 gram blødt smør
- 60 gram sukker
- 75 gram kokosmel
- ¼ tsk hjortetaksalt
Romglasur
- 100 gram flormelis
- 1 tsk romaroma
- 1 spsk vand ca…
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne og ælt dejen godt sammen med håndkraft.Hvis dejen er svær at få til at hænge sammen, kan du fugte dine hænder med vand og ælte igen.
- Del dejen i 2 og form nogle aflange stænger direkte på bagepladen.Mine stænger er ca 5 cm brede og ½ cm høje.
- Bag i ca 12 minutter ved 200 grader.
- Fordel glasuren over stængerne når de kommer ud af ovnen.
- Skær stængerne i stykker når de er ved at være kølet af.
Vi har nogle bestemte småkager vi laver hvert år til jul
- Min mands favorit er romsnitterne
- Jeg elsker karamelsmåkager
- Vi er desuden begge enige om at citronsmåkager er kommet for at blive
- Børnene er begge glade for både lyse pebernødder og julemandens knapper
- Jeg selv er mere til de brune pebernødder
- Derudover skal der bare Rice Krispies konfekt på bordet – ellers kan det ikke blive rigtig jul 🙂 Ja og sådan har Niels det altså med træstammen med nougat og pistacie
Mon i andre også har en ligeså besværlig familie? 😀 Ej, pjat.. Jeg elsker det!
God fornøjelse med opskriften og glædelig jul.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar