Varm rosenkålssalat er et dejligt nemt tilbehør til aftensmaden. De små rosenkål og deres fine grønne farve, ser indbydende ud i enhver salat. I denne opskrift krydres rosenkålene med chili og hvidløg, som derefter kombineres med citron, parmesan og mandler.
Hvis du havde spurgt mig for et par år siden, om der var er noget mad jeg bare ikke kunne spise, så var rosenkål det første der poppede op i hovedet af mig. Stærkt efterfulgt af blomkål. Jeg har sidenhen fundet ud af, at jeg faktisk rigtig godt kan lide begge ting – så længe de ikke er kogt! Jeg har desværre lidt for mange gange oplevet, at få de to ting serveret af folk der skam-koge sine grøntsager. Og så smager kål altså ikke godt (og det lugter af prut)…. Men i dag bruger jeg rigtig meget kål i min madlavning. Det handler om tilberedningen – så hvis du har det ligesom jeg havde det, så kan jeg garantere, at der er lys forude.
Kål er godt – kål er sundt – kål er billigt
Kål har gennem de sidste år fået sig lidt af en optur. Det har gjort at mange er begyndt at eksperimentere med kål i madlavningen – jeg selv inklusiv. Jeg har her samlet en liste over mine favoritopskrifter med kål, og så håber jeg at kunne give lidt af min egen overraskelse og begejstring videre til dig 🙂
For at finde alle mine opskrifter med kål, kan du følge dette link. Herunder en liste over mine egne favoritter. Mange af dem er også de opskrifter, der suverænt er hentet flest gange af jer 🙂
Varm rosenkålssalat
Ingredienser
- 200 gram rosenkål uden stilk og grimme ydreblade (ca 300 gram før)
- ½ chili ca 10 gram
- 1-2 fed hvidløg afhængig af størrelse
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 1 spsk citronsaft
- 1 drys friskkværnet peber
- 10 gram fintrevet parmesanost
- soyamandler find nem opskrift på grøntmad.dk
Sådan gør du
- Snit chili og hvidløg fint.Lad det ligge og trække i olien på panden mens du forbereder det næste.
- Rengør rosenkålen ved at fjerne stokken, de yderste blade og skylle det grundigt. Halver alle rosenkål og steg dem på panden ved middel varme i ca 10-15 minutter.Vend rundt i dem undervejs.
- Riv parmesanen fint.
- Når kålen er klar, drysser du lidt friskkværnet peber og citron ud over.Hæld dem herefter over i en skål / et fad.Drys straks med parmesanen.
- Top salaten med soyamandler.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar