
Grødboller er – som navnet angiver – en bolle lavet på en portion (havre)grød med kerner. Det giver en bolle med masser af saft, som giver en lang mæthed. I denne opskrift får du en bolle der både er fyldt med gode kerner og fuldkornsmel. Det er lækkert!
Jeg har flere fantastiske opskrifter på boller, der både er saftige og grove.
- Koldhævede gulerodsboller med rugmel
- Rødbedeboller med havreklid
- Grove frokostboller med kerner
- Lækre og luftige spinatboller
- Weekendboller
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Grødboller
Ingredienser
Grød
- 4 dl havregryn
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- ½ dl chiafrø
- 1 liter vand
Bolledej
- 25 gram gær
- 1 dl lunkent vand
- 1 dl olie
- 2 tsk sukker
- 600 gram hvedemel
- 100 gram grahamsmel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til grøden, og kog det i en gryde.Lad grøden afkøle.
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt olie, sukker og grød. Rør let rundt i det.
- Tilsæt mel og salt. Ælt dejen på maskine i 10 minutter.
- Sæt film over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca halvanden time alt efter rumtemperatur.
- Sæt dejen på plade med to spiseskeer. Dyp dem i koldt vand mellem hver bolle.
- Lad bollerne efterhæve i 20 minutter mens ovnen varmes godt op.
- Bag bollerne ved 230° i 20 minutter.
De bedste boller, jeg til dd har bagt.
Mange tak for din besked, Sanne. Det er sådan en der varmer.
Dejligt du kan bruge opskriften 🙂
Vh Jeanette