
Grødboller er – som navnet angiver – en bolle lavet på en portion (havre)grød med kerner. Det giver en bolle med masser af saft, som giver en lang mæthed. I denne opskrift får du en bolle der både er fyldt med gode kerner og fuldkornsmel. Det er lækkert!
Jeg har flere fantastiske opskrifter på boller, der både er saftige og grove.
- Koldhævede gulerodsboller med rugmel
- Rødbedeboller med havreklid
- Grove frokostboller med kerner
- Lækre og luftige spinatboller
- Weekendboller
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Grødboller
Ingredienser
Grød
- 4 dl havregryn
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- ½ dl chiafrø
- 1 liter vand
Bolledej
- 25 gram gær
- 1 dl lunkent vand
- 1 dl olie
- 2 tsk sukker
- 600 gram hvedemel
- 100 gram grahamsmel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til grøden, og kog det i en gryde.Lad grøden afkøle.
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt olie, sukker og grød. Rør let rundt i det.
- Tilsæt mel og salt. Ælt dejen på maskine i 10 minutter.
- Sæt film over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca halvanden time alt efter rumtemperatur.
- Sæt dejen på plade med to spiseskeer. Dyp dem i koldt vand mellem hver bolle.
- Lad bollerne efterhæve i 20 minutter mens ovnen varmes godt op.
- Bag bollerne ved 230° i 20 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. |
Skriv et svar