
Mine gode madpakkeboller der indeholder en masse energi til hjernen. Bollerne her er bagt med både fuldkorn og kerner. De indeholder grøntsager og forskellige frø. De smager godt og de holder sig friske. De er stadigvæk gode efter en tur i fryseren, så du kan bage en portion og blot tage dem op du skal bruge fra dag til dag.
Min ældste dreng er begyndt i skole, og derfor har jeg haft gang i en masse forskellig bagning. Med en fyldt fryser, er det lidt nemmere at lave madpakker i hverdagen. Jeg elsker at have forskellige ting i fryseren, så han hver dag kan få noget med, der ikke ligner det, han fik dagen før.
Udover de her madpakkeboller, kan man i min fryser også finde pepperoniboller, pølsehorn, pizzasnegle, havregrynsmuffins og bananpandekager.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Madpakkeboller
Ingredients
- 4+1 dl vand
- 25 gram gær
- 1 spsk honning
- 200 gram squash
- 1 dl solsikkekerner
- ½ dl hørfrø
- 1 spsk chiafrø
- 2 spsk rapsolie
- 100 gram havregryn
- 150 gram rugmel
- 350 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 æg til pensling
Instructions
Forbered
- Opblød 1 spsk chiafrø i 1 dl kogende vand.Lad det stå i 30 minutter.
- Riv squash.
Lav bollerne
- Opløs gær i 4 dl lunkent vand og tilsæt honning.
- Tilsæt squash, solsikkekerner, hørfrø, opblødte chiafrø og rapsolie.Rør det let rundt.
- Tilsæt havregryn, rugmel, hvedemel og salt.Ælt dejen på maskine i 10 minutter.
- Stil dejen til hævning på køkkenbordet i 1 time med et vådt klæde over.
- Sæt bollerne på bagepair med to skeer. Dyp dem i vand mellem hver bolle, så er det nemmere at arbejde med.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg.Lad dem efterhæve mens ovnen opvarmes.
- Bag dem ved 230° varmluft i 12 minutter.
Skriv et svar